7 idej kako preživeti kakovosten čas z otroci

7 idej kaj početi z otroci

Produktiven čas z otrociV vsakdanjem vrvežu si velikokrat vzamemo premalo časa zase in za svojo družino. Ker želimo, da bi naše stranke znale izkoristiti dragocene trenutke predvsem s svojimi otroki, smo zanje pripravili predloge, kaj vse lahko z njimi počnete v svojem prostem času in kako skupni čas čimbolj kakovostno preživeti.
  1. Učite se z njimi. Ne glede na to, ali imate doma malčka, starega eno leto ali pa prvošolčka, starega šest let, je zgodnje učenje vašega otroka ključna za njegov razvoj in bodočo intelektualnost. V spletni trgovini (pod kategorijo vse za otroke) najdete kakovostne igrače in pripomočke, ki bodo služili kot odličen pripomoček za učenje abecede, številk in ki bodo spodbujala otroško kreativnost, domišljijo in ostale spretnosti.
  2. Pojte jim. Zgodnji razvoj posluha pri otrocih je izredno pomemben. Pri tem so seveda ključni starši, saj je statistika pokazala, da imajo otroci, čigar starši so jim od malega dalje peli, veliko boljši posluh od ostalih. Poslušanje otroških CD-jev in plošč izredno pozitivno vpliva tudi na otrokov socialni razvoj in kreativno razmišljanje.
  3. Igrajte se z njimi. Če otroci izrazijo želijo za igro z odraslim je priporočljivo, da si slednji tudi vzame čas zanjo. Pri igri z otrokom mu morate pustite odprt roke in slediti njegovim željam in potrebam, ter pustiti, da njihova domišljija kreira igro z vami.
  4. Pripravite jih na spanje. Kakovostno spanje je eden izmed najpomembnejših dejavnikov zdravega odraščanja in krepitve telesa med odraščanjem. Pred spanjem je priporočljivo, da se svojim otrokom posvetite v popolnosti. Pomembno je, da izklopite vse zaslone in si vzamete vsaj pol ure časa, ki ga namenite le njim in aktivnostim za umirjanje. Mednje sodijo predvsem branje ali poslušanje pravljic ali poslušanje mirne glasbe.
  5. Poslušajte jih. Med odraščanjem otroka je izredno pomembno, da dobi občutek, da si je že izboril svoje mesto pod soncem in vašem srcu. To lahko dosežete predvsem tako, da vašega otroka vedno poslušate od začetka do konca in ga nikoli ne prekinjate med pripovedovanjem njegovih zgodb. Ta način bo v otroku vzbudil občutek ljubljenosti in zaželenosti.
  6. Objemajte jih. Fizično izkazovanje naklonjenosti je ključno za občutek ljubezni, ki je še kako pomemben za otrokovo srečo in razvoj. Več kot boste svojega malčka objemali, večja je verjetnost, da se bo vajin odnos razvil v lepi smeri, ki si jo gotovo želite najbolj od vsega. Raziskave kažejo, da se otroci razvijejo v dobre in odgovorne osebe tedaj, ko jim starši v otroških dneh izkazujejo veliko mero ljubezni.
  7. Podpirajte njihovo druženje s prijatelji. Kljub temu, da se v današnjem svetu večina pogovorov in druženj odvija preko zaslonov je pomembno, da svojega otroka spodbujate tudi k fizičnim stikom s svojimi vrstniki, igro na prostem in igro v večjih skupinah. Na ta način bodo vaši otroci razvili socialne veščine, občutek za sobivanje in ljubezen do sočloveka.