Fitnes oprema

Fitnes oprema

PROGYM® Fitnes klopca s setom uteži 30kg

Če želite hitro shujšati ali doseči raven trebuh je najbolj učinkovit način fitnes trening. Z intenzivnimi fitnes treningi in prehrano boste dosegli zavidljive rezultate v kratkem času. Dobra in raznovrstna fitnes oprema je temelj vsake resne vadbe, saj si s tem zagotovite raznovrsten trening vseh mišičnih skupin ter pravilen in kakovosten trening. Če imate že nekaj fitnes opreme doma, lahko opravite osnoven trening celega telesa. Prednost treninga od doma je, da lahko trenirate kadarkoli želite ter večkrat na dan. Nihče vas tudi ne moti, gleda med serijami ali si izposoja opremo.

Fitnes oprema za trening doma

Palica za uteži z utežmi 60kgOsnovna fitnes oprema je fitnes klopca, uteži za roke in fitnes palica z utežmi. S temi tremi fitnes pripomočki že lahko naredite kakovosten trening rok, prsi, ram ter trening nog. Potrebno je le malce domišljije in iznajdljivosti. Noge lahko trenirate z izpadnim korakom, kjer imate fitnes ročke v obeh rokah ali pa si položite fitnes palico z utežmi na ramena ter delate počepe. S to fitnes opremo lahko trenirate tudi bench press, ki je najboljša vaja za izoblikovane prsnih mišic. Dobra vaja za trening prsi je tudi potisk prostoročnih uteži navzgor v ležečem položaju na fitnes klopci. Vaje za roke lahko delate z utežmi za roke v sedečem položaju na fitnes klopci ali stoječem položaju. Za trening rok lahko uporabit tudi fitnes palico z utežmi. Dobra vaja za rame je v sedečem položaju na fitnes klopci, kjer fitnes ročke potiskate nad glavo, to vajo lahko izvajate tudi s fitnes palico za uteži. Če imate še klopco za trebušnjake, lahko doma trenirate tudi trebušne mišice. Naprava za trebušne mišice se lahko uporabi tudi za negativni trening prsi.

Fitnes oprema za napreden trening

Multifunkcijska fitnes naprava z utežmi 60kgČe želite intenzivno trenirati doma, se poleg že omenjene oprema priporoča tudi večnamenska fitnes naprava, na kateri lahko trenirate vse mišične skupine. Že preprostejše multifunkcijske fitnes naprave vam omogočajo trening celega telesa. Večnamenske fitnes naprave so idealne za trening hrbta, prsnih mišic ter ram in rok. Nekatere imajo tudi možnost treninga nog. Zraven večnamenske fitnes naprave praviloma prejmete različne fitnes pripomočke, fitnes štange, vrvi za takojšen trening. Za napreden trening nog se priporoča fitnes kletka, ki je idealna za trening počepov za čvrsto zadnjico, močne noge ter izoblikovane stegenske mišice.

Fitnes pripomočki in oprema za jogo

Dip station za trebušne mišice in roke fitnes domaPoleg osnovne fitnes opreme kot so uteži za roke, fitnes klopca, fitnes palice in uteži je dobro imeti tudi druge fitnes pripomočke. Osnovni fitnes pripomoček je step pručka, steper, ki ga lahko uporabite za različne treninge. Nepogrešljiv fitnes pripomoček je tudi fitnes, joga blazina, na kateri lahko izvajate vadbe, fitnes blazina pa poskrbi za udobje pri treningu. Drugi fitnes pripomočki so letveniki, dip postaje za trebušnjake, naprava za trebušne mišice Ab roller, Power twisterji ali vadbene klopi za trening meč ali križa. Vedno bolj je popularna tudi naprava za krepitev stegenskih mišic, s katero izoblikujete in krepite stegenske mišice na nogah, idealna pa je tudi za trening zadnjice.