Vaje za prsa in mišice rok

Vaje za prsa, biceps in triceps

Vaje za prsa in mišice rok

Mišičaste roke in izoblikovane prsne mišice ne ostanejo neopažene. Po raziskavah, so puncam bolj privlačni moški z močnimi mišičastimi rokami kot moški z trebušnimi mišicami. Dobra stvar tega pa je, da je močne mišičaste roke lažje dobiti kot trebušne mišice 🙂 Vseeno pa je potrebno nekaj volje in discipline pri treningu bicepsa in tricepsa.

Vaje za biceps

Biceps lahko enostavno trenirate doma, potrebujete le uteži za roke ali palico z utežmi in že lahko začnete s treningom rok. Vaje za biceps so preproste. Vzemite fitnes ročke, vsako v svojo roko, roko iztegnite ter skrčite. Uteži morajo  iti v smeri ramen. Pomembno je, da vajo delate počasi in uteži spuščate vsaj 2-3 sekunde. Naredite 12 ponovitev in štiri serije. Če želite biceps zajeti pod drugim kotom, uteži za roke preprosto obrnite v pokončen položaj, tako da vaša rok z fitnes ročko dobi obliko kladiva. Spet narediti 12 ponovitev po štiri serije. Med vadbo se koncentrirajte na mišice rok, še posebaj biceps.

Vaje za triceps

Trening tricepsa je malce zahtevnejši, saj morate eno prostoročno utež postaviti za glavo ter utež z obema rokama dvigovati nad glavo. Kot pri treningu bicepsa naredite 12 ponovitev po štiri serije. Druga možnost je, da se uležete na fitnes klop ter primete fitnes palico kot za trening bench pressa le bolj skupaj. Fitnes palico z utežmi nato potiskate naprej.

Vaje za prsa

Najbolj priljubljena in učinkovita vaja za prsa je bench press. Bench press izvajate tako, da se vležete na bench klop ali fitnes klop ter potiskate fitnes palico z utežmi navzgor. Tudi pri tej vaji priporočamo 12 ponovitev ter štiri serije. Težo si prilagodite glede na zmožnosti. Pomembno je, da zadnje ponovitve težko naredite brez pomoči.

Že te enostavne fitnes vaje za prsa ter biceps in triceps vam bodo prinesle hitre rezultate. Imejte voljo in disciplino ter ne pozabite na prehrano.

Ne pozabite, nekateri poleg fitnesa trenirajo tudi doma!